Blog

Tips για την φροντίδα ορχιδέας

Όλοι μας αγαπάμε τις ορχιδέες! Τις συναντάμε σε πολλές διαφορετικές εκδοχές σε χρώματα και είδη και σίγουρα ξεχωρίζουν ανάμεσα σε οποιοδήποτε άλλα είδη φυτών.

Πολλοί ωστόσο παραμένουν διστακτικοί, λόγω της ιδιαιτερότητας της φροντίδας τους. Για αυτό λοιπόν σήμερα θα σας δώσουμε μερικά εύκολα και χρήσιμα tips ώστε να είστε πανέτοιμη να φροντίσετε τις ορχιδέες σας και να τις δείτε να ανθίζουν ξανά και ξανά!

Πώς θα διατηρήσετε τα λουλούδια στο βάζο για περισσότερες μέρες

Σίγουρα η μέρα μας γίνεται πολύ καλύτερη εάν κάνουμε μία στάση για να προμηθευτούμε ένα μπουκετάκι για το αγαπημένο μας βάζο στο σαλόνι, ή ακόμα εάν το μαζέψουμε εμείς οι ίδιοι στη βόλτα μας! Για αυτό λοιπόν σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας ορισμένα tips που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τα λουλούδια στο βάζο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Terrarium: Μπορεί ένα οικοσύστημα να χωρέσει σε μία γυάλα;

Και όμως ! Ένα terrarium αποτελεί ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα εντός μίας ανοιχτής ή κλειστής γυάλας, στο οποίο αναπτύσσονται ταυτόχρονα διάφορα είδη φυτών, και σε ορισμένες περιπτώσεις φιλοξενεί και κάποια έντομα.

Κάθετοι Κήποι : Η νέα τάση στη διακόσμηση

 

Οι κάθετοι κήποι αποτελούν μία πρωτοποριακή τάση στη διακόσμηση επαγγελματικών και όχι μόνο χώρων. Ο όρος «κάθετος κήπος» χρησιμοποιείται για να περιγράψει την φύτευση κάθετων επιφανειών (τοίχοι, κολώνες, αψίδες, φράκτες). Συχνά πολλοί τους αποκαλούν και «πράσινους κήπους» , «βιότοιχους» ή «ζωντανούς τοίχους». Εκτός από τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, οι κάθετοι κήποι χρησιμοποιούνται και για τη διακόσμηση προσόψεων κτιρίων.

Πώς θα φροντίσουμε τα φυτά μας κατά τη διάρκεια των διακοπών

 

Οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει και το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει για τα καλά, μαζί με τις πρώτες εκδρομές, ενώ πολλοί ήδη έχουν αρχίσει και τις προετοιμασίες για τις διακοπές τους. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση όπου το σπίτι μας αποτελεί σπίτι και για τα φυτά μας και δεν υπάρχει κάποιος διαθέσιμος για να τα φροντίσει;

Ας γνωρίσουμε καλύτερα τη Μονστέρα!

 

Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα εξαιρετικά αγαπημένο φυτό όλων, τη Μονστέρα! Το όνομά της προέρχεται από τη λατινική λέξη «monstera», που σημαίνει περίεργος. Είναι ένα από τα φυτά τα οποία διακοσμούν τους περισσότερους εσωτερικούς χώρους, ενώ χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από τους plant lovers του Instagram, λόγω του τροπικού vibe που προσθέτει στις φωτογραφίες.

Καλλιεργήστε τα δικά σας αρωματικά φυτά

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για τους λάτρεις της μαγειρικής από το να έχουν φρέσκα υλικά άμεσα διαθέσιμα για τα πιάτα τους. Τα φρέσκα αρωματικά, εκτός του ότι δίνουν άλλη γεύση σε σχέση με τα αποξηραμένα, αποτελούν έναν εύκολο τρόπο για να προσθέσουμε λίγο πράσινο στο μπαλκόνι μας ή στο παράθυρο της κουζίνας, καθώς χρειάζονται ελάχιστη φροντίδα.

Face Pots

Face Pots: Η απόλυτη τάση στα κασπώ

Όπως φαίνεται, τα Face Pots ήρθαν για να μείνουν. Αν και στην αρχή ήμασταν λίγο διστακτικοί σε αυτή την νέα μόδα, φαίνεται πως το κοινό τα έχει αγαπήσει και θα συνεχίσει να τα επιλέγει για πολύ καιρό ακόμα.

Λαχανόκηπος

Τα τελευταία χρόνια, ακούμε όλο και περισσότερους να επιθυμούν την επαφή με τη φύση, έστω και για κάποιες στιγμές μέσα στους γρήγορους ρυθμούς της πόλης. Πολλοί από αυτούς επιλέγουν να αποκτήσουν το δικό τους λαχανόκηπο στην αυλή τους, στην ταράτσα ή ακόμα και σε κάποια γωνιά στο μπαλκόνι του σπιτιού...

Cissus Discolor, ένα σπάνιο και εντυπωσιακό φυτό

Εάν είστε λάτρεις των σπάνιων και εντυπωσιακών φυτών, σίγουρα σε μία από τις αναζητήσεις σας θα έχετε συναντήσει τον Cissus discolor ή Rex Begonia Vine. Μην μπερδεύεστε όμως… δεν υπάρχει καμία συγγένεια μεταξύ του συγκεκριμένου κισσού και της μπιγγόνιας Rex, παρά μόνο εμφανής ομοιότητα στους χρωματισμούς των φύλλων.

Philodendron squamiferum

Philodendron squamiferum

Σήμερα έχουμε τη χαρά να σας συστήσουμε ένα σπάνιο είδος φυλλόδενδρου από την Κεντρική και Νότια Ασία, το Philodendron squamiferum. Άλλες ονομασίες με τις οποίες μπορείτε να το συναντήσετε είναι Hairy Philodendron ή Red Bristle Philodendron, λόγω των κόκκινων και τριχωτών κλαδιών του για τα οποία είναι ιδιαιτέρως γνωστό. Το σχήμα των φύλλων του είναι αρκετά όμοιο με αυτό των φύλλων της μονστέρας.
Chlorophytum

Chlorophytum "Green Orange"

Εάν είστε λάτρεις των έντονων χρωμάτων και ειδικά του πορτοκαλί, τότε το συγκεκριμένο φυτό αποτελεί την ιδανική επιλογή για σας! Μιλάμε για μία παραλλαγή του κλασικού χλωρόφυτου, το χλωρόφυτο “ Green Orange”. Μην σας ξεγελάσει και εσάς η εμφάνισή του: πολλοί όταν το πρωτοείδαμε το περάσαμε για φυλλόδενδρο.