Ας γνωρίσουμε καλύτερα τη Μονστέρα!

 

Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα εξαιρετικά αγαπημένο φυτό όλων, τη Μονστέρα! Το όνομά της προέρχεται από τη λατινική λέξη «monstera», που σημαίνει περίεργος. Είναι ένα από τα φυτά τα οποία διακοσμούν τους περισσότερους εσωτερικούς χώρους, ενώ χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από τους plant lovers του Instagram, λόγω του τροπικού vibe που προσθέτει στις φωτογραφίες.

Υπάρχουν διάφορα είδη και μεγέθη μονστέρας και μπορείτε να επιλέξετε την ιδανική για εσάς σύμφωνα με την ανάγκες του χώρου και ανάλογα με το δικό σας γούστο. Εμείς σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μερικά μόνο από τα είδη που μπορείτε να συναντήσετε για να σας κατευθύνουμε όσο καλύτερα γίνεται!

Monstera Deliciosa

monstera deliciosa

Ένα από τα πιο κοινά είδη μονστέρας που σίγουρα έχετε συναντήσει μέχρι στιγμής. Αυτό που σίγουρα θα σας εκπλήξει είναι ότι στο φυσικό της περιβάλλον μπορεί να δώσει βρώσιμους και γευστικούς καρπούς. Από εκεί λοιπόν προκύπτει και η ονομασία deliciosa. Οι μονστέρες που χρησιμοποιούνται για διακόσμηση εσωτερικού χώρου μπορούν να φτάσουν 2-3μ, ενώ σε φυσικές συνθήκες μέχρι και τα 20!

 

Monstera Minima

monstera or philodendron minima

Η αλήθεια είναι πως δεν πρόκειται για μια «αληθινή» μονστέρα, αλλά μιας και έτσι την ξέρουμε δεν θα γινόταν να μην την συμπεριλάβουμε. Το πραγματικό της όνομα είναι Rapidophora tetrasperma. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμά της είναι η πλάγια ανάπτυξή της.

 

Monstera adansonii / Monstera «Monkey Mask»

monstera monkey mask

Σίγουρα το συγκεκριμένο φυτό θα κλέψει από όλους τις εντυπώσεις! . Μπορεί να τη συναντήσετε και ως Philodendron «Monkey Mask», καθώς τα φύλλα της θυμίζουν σε πολλούς πρόσωπο μαϊμούς. Χαρακτηρίζεται από τις τρύπες στα φύλλα και μπορεί να αναπτυχθεί είτε πάνω σε στήριγμα είτε σαν κρεμαστό φυτό.

 

Monstera dubia

monstera dubia cropped

Πρόκειται για ένα από τα πιο σπάνια είδη μονστέρας και ταυτόχρονα από τα λιγότερο γνωστά. Λόγω των πολύ επίπεδων νεαρών φίλων της, προτιμάται να αναπτύσσεται πάνω σε κάποια σανίδα. Στη φύση συναντάται να αναπτύσσεται σαν κισσός σε δέντρα και άλλα φυτά.

 

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε να βρείτε την κατάλληλη για εσάς !