Κάθετοι Κήποι : Η νέα τάση στη διακόσμηση

 

Οι κάθετοι κήποι αποτελούν μία πρωτοποριακή τάση στη διακόσμηση επαγγελματικών και όχι μόνο χώρων. Ο όρος «κάθετος κήπος» χρησιμοποιείται για να περιγράψει την φύτευση κάθετων επιφανειών (τοίχοι, κολώνες, αψίδες, φράκτες). Συχνά πολλοί τους αποκαλούν και «πράσινους κήπους» , «βιότοιχους» ή «ζωντανούς τοίχους». Εκτός από τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, οι κάθετοι κήποι χρησιμοποιούνται και για τη διακόσμηση προσόψεων κτιρίων.

Image
Image

 Ο συνδυασμός φυλλωμάτων και χρωμάτων δίνει μία διαφορετική αίσθηση και ενισχύει την περιέργεια των επισκεπτών και τα πολλαπλά οφέλη που έχει αποδεδειγμένα η παρουσία των φυτών στον χώρο. Επιπλέον, προσφέρουν μόνωση κατά τους χειμερινούς μήνες και δροσιά το καλοκαίρι. Μία ακόμη πολύ σημαντική ιδιότητα είναι ότι μπορούν να αποτελέσουν εστίες αναζωογόνησης βιοποικιλότητας σε έντονα αστικοποιημένες περιοχές.

Image
Image

Τα φυτά που χρησιμοποιούνται για τη σύνθεση του κάθετου κήπου εξαρτώνται από τις συνθήκες που επικρατούν στον χώρο ή στην περιοχή. Απαιτείται για κάθε περίπτωση και διαφορετικό σύστημα εγκατάστασης και συντήρησης. Υπάρχει η δυνατότητα επίσης να τοποθετηθούν φυτά, όπως φυσικές λειχήνες και βρύα που δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα.

Εάν το τολμήσετε, το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα εντυπωσιακό και πρωτότυπο!