Πώς θα φροντίσουμε τα φυτά μας κατά τη διάρκεια των διακοπών

Οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει και το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει για τα καλά, μαζί με τις πρώτες εκδρομές, ενώ πολλοί ήδη έχουν αρχίσει και τις προετοιμασίες για τις διακοπές τους. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση όπου το σπίτι μας αποτελεί σπίτι και για τα φυτά μας και δεν υπάρχει κάποιος διαθέσιμος για να τα φροντίσει; Είναι λοιπόν η κατάλληλη στιγμή για να μιλήσουμε για τους τρόπους που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα φυτά σας ασφαλή μέχρι να επιστρέψετε από τις καλοκαιρινές σας αποδράσεις.

Image

Οι συμβουλές μας

1) Τοποθετήστε τα φυτά σε μία λεκάνη με νερό που η στάθμη του δεν θα ξεπερνά το ύψος της γλάστρας. Έτσι θα έχουν άμεση πρόσβαση σε αυτό όποτε το χρειάζονται.

2) Γεμίστε ένα μπουκάλι με νερό και τοποθετήστε το ανάποδα στο χώμα

3) Επιλέξτε να τα τοποθετήσετε σε σημεία προστατευμένα από την έκθεση στον ήλιο

4) Σχηματίστε ένα δίκτυο με νήματα: τοποθετήστε ένα κεντρικό δοχείο νερού και στη συνέχεια συνδέστε το με κάθε φυτό ξεχωριστά με τη βοήθεια νήματος (η μία άκρη του έρχεται σε επαφή με το νερό και η άλλη με το έδαφος)

5) Εάν τα φυτά σας δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις σε νερό, τότε μπορείτε να τοποθετήσετε κοντά τους μία λεκάνη με νερό. Λόγω ζέστης, το νερό θα εξατμιστεί και θα λάβουν την απαραίτητη ενυδάτωση.

6) Χρησιμοποιήστε αυτόματο πότισμα για κήπους και μπαλκόνια

7) Προμηθευτείτε κρυστάλλους αποθήκευσης νερού

Καλή επιτυχία και καλές διακοπές σε όλους !