Βρώσιμα Λουλούδια

Ναι κι όμως, υπάρχουν ορισμένα είδη άνθεων τα οποία είναι βρώσιμα! Δεν είναι λίγες οι φορές που οι σεφ των πιο εκλεπτυσμένων εστιατορίων επιλέγουν να διακοσμήσουν τα πιάτα τους με λουλούδια, προκειμένου να δώσουν χρώμα και μία πιο διασκεδαστική οπτική στο food styling. Μάλιστα δεν πρόκειται απλά για μία νέα τάση, αλλά χρονολογείται χιλιάδες χρόνια πριν, όπου διάφοροι πολιτισμοί χρησιμοποιούσαν λουλούδια στη μαγειρική τους. Η κατανάλωσή τους είναι ασφαλής, αρκεί να ακολουθούνται ορισμένοι κανόνες.

smoothie me brosima louloudia

Αρχικά, υπάρχει πληθώρα λουλουδιών τα οποία είναι διαθέσιμα για κατανάλωση. Ένα από τα πιο γνωστά σε όλους είναι ο πανσές, όπως και το τριαντάφυλλο. Στη συνέχεια, ακολουθούν η βιολέτα, το γιασεμί, η λεβάντα, οι λεμονανθοί και οι παπαρούνες. Υπάρχουν μάλιστα και ορισμένα είδη βρώσιμης ορχιδέας. Να μην ξεχνάμε επίσης και τα άνθη κολοκυθιάς, τα οποία παραδοσιακά καταναλώνονται στην ελληνική κουζίνα.

soupa me louloudia

Εάν αποφασίσετε να πειραματιστείτε και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με τη διακόσμηση των πιάτων σας, βεβαιωθείτε ότι τα άνθη που προμηθευτήκατε προορίζονται όντως για κατανάλωση, καθώς θα πρέπει να είναι απαλλαγμένα από χημικά. Αποφεύγουμε τα μαραμένα άνθη, τα μπουμπούκια και φυσικά όπως και τα λαχανικά φροντίζουμε να είναι καλά πλυμένα πριν τοποθετηθούν στο πιάτο.

Είτε τα επιλέξετε για τα φαγητά, τα γλυκά ή τα κοκτέιλ σας το αποτέλεσμα σίγουρα θα είναι μοναδικό!

tsai me brosima louloudia